Vi för samman människor som delar vår passion för att vistas och fotografera i naturen.

Kommande program 2023 - 2024


Här nedan kan du läsa om kommande aktiviteter. Vi hoppas naturligtvis att du vill och kan vara med på så många av dessa som möjligt.

Ju fler vi blir desto roligare har vi.

Nya medlemmar är hjärtligt välkomna.


Byrums raukar

23:e mars 2024


Vid Byrum finns Ölands mest kända och finaste raukområde. De sällsamma stenstoderna har mejslats fram under årmiljoner av havets rörelser mot kalkstenen. Vi fortsätter sedan söderut längs kusten


Datum: 23/3-2024

Plats: Byrum


En strålande vacker vårdag med 15 glada deltagare

Foto: Christer Granberg

BioFoto, landsmöte

på Öland 17-19:e maj 2024


BioFoto sydost ska arrangera 2024-års landsmöte på Öland. Utflykt, årsmöte och gemensam middag står på programmet.


Datum: 17-19/5-2024

Plats: Station Linné, Öland


Foto: Länstyrelsen/Kronoberg

Biparadiset + Bokhultet

13:e juli 2024


I Biparadiset har det upptäckts 90 olika arter av solitära bin. Det gör platsen till en av de mest artrika områdena i Sverige. Biparadiset är skapat för att vara en optimal bi-miljö men är också ett vackert och intressant besöksmål för människor. Bokhultet är kanske som allra vackrast på våren när solljuset silar ner genom bokar-nas ljusgröna lövverk, men naturreservatet är väl värt ett besök under alla årstider. Här kan du promenera, eller ta en paus och blicka ut över vattnet från Borgmästarud-den. Sjön, skogarna och hagmarkerna bjuder på fantastiska naturupplevelser.


Datum: 13/7-2024

Plats: Biparadiset (Växjö)


Foto: Christer Granberg

Ottenby

14:e september 2024


Ottenby och Ölands södra udde är ett av Sveriges mest besökta naturområden och vår internationellt mest kända flyttfågellokal. Här rastar och häckar varje år ett stort antal vadare, änder, gäss och småfåglar och här bedrivs ringmärkning och flyttfågelforsk-ning sedan 1946.


Datum: 14/9-2024

Plats: Ottenby, Öland

Foto: Christer Granberg

Bildutställning, Skälby gård 28 april 2024


Det blir en repris på årets aktivitet under vårmarknaden på Skälby gård i Kalmar. En ut-ställning på papper och ett digitalt bildspel.


Datum: 28 /4-2024

Plats: Skälby gård, Klamar


Foto: Christer Granberg

Höö, Möckeln

1:a juni 2024


I juni gör vi en utflykt tillsammans med BioFoto syd. Tag chansen att träffa och umgås med andra biofotingar från en annan avdelning.

Vi beger oss till Småland och sjön Möckeln. Höö naturreservat innehåller en av de mest artrika miljöerna i Småland. Naturen är en mosaik av ängar, åkrar, betesmar-ker och lövskogspartier. Höö är en ö med broförbindelse till fastlandet. Värd: Mats Runeson


Datum: 1/6-2024

Plats: Höö, Möckeln

Foto: Lars Bernhardsson

Björnö, Kalmar

17:e augusti 2024


Mäktiga ekar, ovanliga skalbaggar och en rik kulturhistoria. Det är delar av Björnö naturreservat, ett tätortsnära utflyktsmål av internationell klass.


Datum: 17/8-2024

Plats: HBjörnö, Kalmar

Foto: Christer Granberg

Galleri


Här kan du se ett antal exempel på bilder som medlemmar i BioFoto sydost har åstadkommit med sina kameror.

Om oss


Föreningen BioFoto är öppen för alla som är intresserade av naturfotografering - såväl amatörer som professionella. Med runt 1500 entusiastiska medlemmar är BioFoto en av de största föreningarna för naturfotografer i Norden. Föreningen bildades i Norge 1979, och har som mål att vara såväl ett socialt som fackmässigt forum med den goda naturbilden i centrum. BioFoto är idag en nordisk förening för naturfotografer som finns i Norge, Sverige och Finland. www.biofoto.no, www.biofoto.se, www.biofoto.fi Biofoto Sverige samarbetar med övriga Biofoto-föreningar i Norden. I Sverige finns 10 lokalavdelningar med närmare 500 medlemmar. Verksamheten inom BioFoto bedrivs genom fototräffar, resor, seminarier, kurser, tävlingar och utställningar. Vi medverkar på mässor och festivaler för att sprida information om naturfotografering och om Biofoto. Naturfotografen” är den gemensamma naturfototidningen skapad av och för Biofotos medlemmar i Norden. Naturfotografen Naturfotografen ingår i din medlemsavgift, utkommer 4 ggr/år och innehåller ca 70 sidor/nr. Naturfotografen är en källa till inspiration